Ozoninstallatie voor uw zwembad

Voor zwembaden wordt ozon gebruikt als desinfectie. Ter vervanging van het gebruik van chloor of om het chloorverbruik te verminderen. In particuliere zwembaden is chloor niet verplicht, in openbare zwembaden is chloorgebruik wel verplicht.

Voor zwembaden adviseren wij 1 gram ozon per 20.000L, in te mengen met een ozonreactor. Alleen een venturi en/of mixer is niet afdoende om ozon in te mengen. De inhoud van het zwembad dient minimaal 1x in de 4 uur door de ozoninstallatie te gaan (en in totaal 1x in de 2 uur door het filtersysteem). Wij adviseren om elke ozoninstallatie aan te laten sturen door een redoxcontroller en deze in te stellen op een waarde tussen 500 en 800 mv.

Aanvullend kunt u ozondetectie installeren om te zorgen dat uw ozongenerator wordt uitgeschakeld bij het voorkomen van ozon in de lucht door bijvoorbeeld lekkages. Dit beschermd uzelf en ook uw spullen in de ruimte waar de ozoninstallatie is opgesteld.

Als u een ozoninstallatie door ons wilt laten aanleggen kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, maar u kunt ook zelf de gewenste onderdelen bestellen in onze webshop hieronder.

vijver