Ozoninstallatie voor uw vijver

Ozon is geen vervanging van uw biologische filter, een ozoninstallatie is altijd bedoeld als ondersteuning/aanvulling op het biologische filter. Ozon wordt gebruikt om kleurstoffen te verwijderen, organische stoffen af te breken, en de bacteriedruk te verlagen. Kleine bijkomstigheid is dat het ook het nitrietgehalte (NO2) verlaagd, mocht het filter dit tijdelijk niet volledig kunnen afbreken.

Voor vijvers met vis adviseren wij 1 gram ozon per 20.000L, in te mengen met een ozonreactor. Alleen een venturi en/of mixer is niet afdoende om ozon in te mengen. De vijverinhoud dient minimaal 1x in de 8 uur (afschuimer) of 1x in de 4 uur (hd reactor) door de ozoninstallatie te gaan. Wij adviseren om eeen ozoninstallatie aan te laten sturen door een redoxcontroller en deze in te stellen op een waarde tussen 200 en 300 mv (afhankelijk van de ph-waarde van uw vijver). Hogere redoxwaardes worden sterk afgeraden.

Aanvullend kunt u ozondetectie installeren om te zorgen dat uw ozongenerator wordt uitgeschakeld bij het voorkomen van ozon in de lucht door bijvoorbeeld lekkages. Dit beschermd uzelf en ook uw spullen in de ruimte waar de ozoninstallatie is opgesteld.

Als u een ozoninstallatie door ons wilt laten aanleggen kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, maar u kunt ook zelf de gewenste onderdelen bestellen in onze webshop hieronder.

Levertijd van een complete ozoninstallatie is op dit moment ongeveer 4 weken!

vijver